Savooiekool-risotto met fonduta

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Vleesloze

Ingrediënten

Voor 4 personen

Fonduta:

  • 200 g kaas, bijv. Vacherin Fribourgeois en raclettekaas, in blokjes gesneden
  • 1 dl melk
  • 25 g boter
  • 2 eidooiers
  • peper uit de molen

Risotto:

  • 1 ui, fijn gehakt
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • boter voor het fruiten
  • 300 g risottorijst
  • 1,5 dl witte wijn of alcoholvrije appelwijn
  • ca. 8 dl groentebouillon, heet
  • 1 laurierblad
  • 2 tijmtakjes
  • 400 g savooiekool, in 1 cm brede repen gesneden, even geblancheerd en afgedropen
  • zout, peper, nootmuskaat
  • tijm of laurier voor het garneren

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.

www.swissmilk.ch/rezepte

Voorbereiding

Fonduta:

  1. 1. Voor de fonduta de melk over de kaas gieten en het geheel afgedekt 2-3 uur laten staan.
  2. 2. Voor de risotto uien en knoflook in boter fruiten. Rijst toevoegen, meefruiten totdat ze glazig wordt. Met wijn of appelwijn blussen en helemaal inkoken. Steeds een beetje bouillon toevoegen, zodat de rijst er net mee bedekt is. Kruiden toevoegen en onder regelmatig roeren ca. 15 minuten laten sudderen. Savooiekool erdoor mengen, in ca. 5 minuten laten garen, op smaak brengen. Kruiden verwijderen.
  3. 3. Kaas met melk en boter onder voortdurend roeren bij matig vuur smelten. Eidooiers stuk voor stuk al roerende toevoegen, kruiden.
  4. 4. Risotto in voorverwarmde, diepe borden scheppen, fonduta erover verdelen, garneren en meteen serveren.
Bon
Appétit

Weitere Inspirationen